Mergado pre Shoptet ponúka dva predchystané formáty: Shoptet dodávateľský a Shoptet kompletný. Naši klienti oba z nich pravidelne používajú pre ľahký import produktov. Ak sú ale vo feede produkty s variantami, Mergado ich načíta a zobrazuje samostatne.

Mergado pre Shoptet ponúka dva predchystané formáty: Shoptet dodávateľský a Shoptet kompletný. Naši klienti oba z nich pravidelne používajú pre ľahký import produktov. Ak sú ale vo feede produkty s variantami, Mergado ich načíta a zobrazuje samostatne. To znamená, že pri importe do Shoptetu sa varianty nezlúčia pod jeden produkt. Pomocou tohto sprievodcu import variánt na túto platformu vyriešime.

Čo robiť, keď kvôli variantám vzniknú v administrácii Shoptetu pri importe produkty naviac

Formáty Shoptet dodávateľský a Shoptet kompletný pre každú variantu v Mergade vytvoria samostatný produkt.

Ani jeden z formátov však nezaistí zlúčenie variánt pod jeden produkt a import vytvorí v Shoptete jednotlivé varianty samostatne. Aby ste ich zlúčili, musíte na výstupe z Mergada pre import do Shoptetu použiť Heureka formát. Ten pri importe do Shoptetu zlučuje varianty cez element ITEMGROUP_ID a vďaka tomu sa jednotlivé varianty „spoja“ pod ten produkt, ku ktorému patria.

Postup

Ukážeme si všetko na spracovanie dodávateľského feedu pre import do Shoptetu:

1. Preveďte ľubovoľný formát na Heureka.sk (pre slovenský Shoptet) alebo Heureka.cz (pre český Shoptet) na výstupe.

2. Pred importom odporúčame previesť audit feedu, prípadne vyskúšať validáciu feedu pre import v Shoptet validátoru.

3. Výstupný feed z Mergada môžete jednorázovo importovať do Shoptetu alebo si nastaviť pravidelný automatický import.

Toto je spôsob, ako v Shoptet feede zlúčiť varianty produktov. Ak ich váš feed neobsahuje, stačí pre import využiť jeden z predchystaných formátov (Shoptet dodávateľský či Shoptet kompletný). Spravujete Shoptet feedy v Mergade? Naučte sa správne nastaviť ich zabezpečenie.

Mohlo by vás zaujímať:

Lukáš Horák

Lukáš sa v Mergade stará o väčšinu komunikácie v češtine. Prostredníctvom blogu, e‑mailu a sociálnych sietí pravidelne zásobuje čitateľa aktualitami z e‑commerce, novinkami a tipmi z Mergada. Pokiaľ práve nie je copywriter, užíva si príjemné veci ako badminton, výlety medzi utajené skvosty osemdesiatkovej hudby a plody mora podávané s červeným vínom.