Berlínske Expo prinieslo do nášho tímu inšpiráciu

Článok bol publikovaný 25. 02. 2019
| 2 minúty čítania

Pri zvuku budíka pred druhou hodinou rannou vyvstáva otázka, či sa vôbec oplatilo ísť spať. No pri predstave cesty, ktorá nás ešte čaká, to asi nebol až taký zlý nápad. Ja a moji kolegovia sme sa vybrali na cestu do Berlína, kde sa bude konať E‑commerce Berlín Expo.

Mergado ako také, i celá naša Profitak skupina sa rada vzdeláva a zisťuje, ako sa e‑commerce posúva dopredu. Preto sme sa rozhodli navštíviť berlínske e‑commerce expo, pozrieť sa na vystavovateľov, vypočuť si prednášky a načerpať inšpiráciu do ďalšej práce.

Dobrodružstvo začalo hneď v noci. Spoje do Viedne nešli podľa našich predstáv a tak sme mali na letisku celkom slušnú možnosť sa dospať. Let do Berlína bol ale rýchly a bezproblémový. Po prílete sme sa ubytovali, občerstvili a vydali sme sa nasať atmosféru tohto mesta s bohatou históriou.

Prešli sme rôzne pamiatky ako Eastside Gallery, videli sme sochy Molecule Man, Brandenburskú bránu, Memoriál holokaustu i Memoriál berlínskeho múru. Nemohli chýbať ani ochutnávky miestnej gastronómie ako kebab a currywurst. Po prvom turisticky zameranom dni sme boli radi, keď sme padli do postele, aby sme načerpali sily na druhý deň. Na ten sme mali naplánovanú návštevu berlínskeho E‑commerce expa.

Druhý deň sa niesol v znamení E‑commerce Expa

Berlínsky veľtrh bol plný stánkov s najrôznejším zameraním. Našli sme tam firmy, ktoré sa zaoberali produktovými fotkami, e‑shopovými riešeniami, logistikou, alebo napríklad tam mal stánok aj vyhľadávač Idealo.

Počas celého dňa sa na štyroch miestach konali prednášky od odborníkov z e‑commerce. Jednu videol aj Pavel Šíma z českého Roivenue, ktorého sme išli podporiť a pozrieť sa na prácu jeho spoločnosti. Vydarená bola i schôdzka so zástupkyňou ShopAlike, s ktorými máme veľké plány do budúcna.

Berlínske expo bolo inšpiratívne. Tešíme sa, ako novo získané poznatky zapojíme do našej práce a tešíme sa na ďalšie veľtrhy, ktoré ešte tento rok navštívime.

Chcete vedieť, ako vyzerala naša pracovná cesta do Berlína? Natočili sme z nej tento krátky vlog.

Autor / Natália Saganová / 25. 02. 2019

V Mergade začínala Natálka ako copywriterka a preto môžete naraziť na jej staršie články. Teraz ju najčastejšie uvidíte pred hľadáčikom kamery a pod jej rukami vzniká aj každoročný MergadoFest. Šéfka nášho tímu nepohrdne dobrým jedlom a cestovaním, najlepšie dohromady. Je milovníčka jógy, dobrej knihy a tancovania.

Pridať nový komentár

Obsah tohto poľa je súkromný a nebude verejne zobrazený.
By submitting a comment, you agree to the processing of personal data.