Upravujte feedy zo Shoptetu pomocou Mergada

Článok bol publikovaný 18. 06. 2019
| 3 minúty čítania

V nedávnom release Mergada sme mimo iné predstavili kompletný formát pre Shoptet. To znamená, že Mergado dokážete využiť pre úpravu Shoptet feedu pre cenové porovnávače a tiež pre úpravy dodávateľských feedov pre import do Shoptetu.

Využite kompletný formát pre Shoptet

Úprava feedov pre cenové porovnávače

Mergado má veľa nástrojov a funkcií pre úpravy feedov zo Shoptetu. Každý užívateľ môže využiť z Mergada niečo iné.

Pomocou Mergada je možné napríklad:

  • takmer ľubovoľne upraviť jednotlivé elementy vo feede a ich hodnoty
  • skryť tovar, ktorý nechcete posielať na cenové porovnávače a pritom ho ponúkať na predaj na e‑shope (napr. veľmi lacné produkty, produkty čo nie sú skladom atď.)
  • prevádzať jednotlivé formáty, napr. z Heureka feedu je možné vytvoriť feed pre ShopAlike, PPC kampane (Google Ads DSA či dynamický remarketing), pre GLAMI atď.
  • ľahko splniť koľkokrát aj protichodné požiadavky jednotlivých cenových porovnávačov, kedy napr. pre Heureka feed je potrebné zachovať veľkosti (pri sortimente oblečenia) v názve a pre GLAMI feed sa v názve veľkosti objaviť nesmú
  • rýchlejšie párovať tovar na SK i CZ Hreueke a tento proces Mergado uľahčuje najmä vďaka aplikáciám Heureka WatchdogPairing Bear
  • automatizovať bidding s aplikáciou Bidding Fox

Úprava dodávateľských feedov pre import do Shoptetu

Mergado podporuje dva importné formáty: Shoptet “dodavateľských” a Shoptet “kompletný”. Vďaka tomu je možné vziať XML alebo CSV feed od dodávateľa, prehnať ho Mergadom a upraviť si v ňom dáta pre následný import do Shoptetu.

Mergado v tomto prípade využívajú e‑shopari na:

  • skrytie produktov, ktoré nechcú do Shoptetu importovať
  • precenenie (nastavenie marží, cenových hladín)
  • opravu prípadných chybných dát (napr. odstránenie nežiadúcich HTML znakov)
  • nahradenie dodávateľských URL adries za URL adresy e‑shopu
  • odstránenie (skrytie) nežiadúcich elementov pre import do Shoptetu
  • a pod.

Úpravy sú individuálne – pred importom do Shoptetu dokážete dodávateľské feedy v Mergade ľubovoľne upraviť.

Pre samostatné načítanie dátových feedov do Mergada môžete v niektorých prípadoch (pre špecializované feedy od niektorých dodávateľov) využiť funkciu Mergada pre vytvorenie vlastného formátu. Vďaka nemu dostanete do Mergada takmer akýkoľvek XML, CSV alebo TXT súbor. Ten si potom prevediete napríklad na formát Shoptet dodávateľský alebo Shoptet kompletný.

Využitie oboch možností

Niektorí zákazníci používajú Mergado ako komplexný nástroj pre spracovanie dát i pre marketing. Takže si pomocou Mergada upravia feedy od dodávateľov a naimportujú ich do Shoptetu. Zo Shoptetu si potom vezmú feed pre cenové porovnávače a opäť ho privedú do Mergada za účelom vyriešenia požiadavkov jednotlivých porovnávačov alebo napríklad pre automatizované vytváranie PPC kampaní.

Ak podnikáte na Shoptete, zapojte do procesov optimalizácie vašej inzercie Mergado – vďaka nemu z jedného miesta pohodlne upravíte všetko, čo je pre vašu inzerentnú stratégiu dôležité (a veľa ďalšieho). Sledujte releasy Mergada v tomto vlákne nášho fóra. O všetkých novinkách a zmenách sa dozviete medzi prvými a dokážete tak flexibilne reagovať na to, čo sa v slovenskom online deje.

Mohlo by vás zaujímať:

Autor / Lukáš Horák / 18. 06. 2019

Lukáš sa v Mergade stará o väčšinu komunikácie v češtine. Prostredníctvom blogu, e‑mailu a sociálnych sietí pravidelne zásobuje čitateľa aktualitami z e‑commerce, novinkami a tipmi z Mergada. Pokiaľ práve nie je copywriter, užíva si príjemné veci ako badminton, výlety medzi utajené skvosty osemdesiatkovej hudby a plody mora podávané s červeným vínom.

Pridať nový komentár

Obsah tohto poľa je súkromný a nebude verejne zobrazený.
By submitting a comment, you agree to the processing of personal data.