Počítajte v Mergade pomocou dát z jeho elementov

Článok bol publikovaný 02. 11. 2018
| 2 minúty čítania

Možnosti Mergada sa neustále posúvajú vpred. Veľký vplyv na to má zvedavosť našich klientov a ich snaha posúvať sa v používaní Mergada ďalej. Klienti na naše fórum pridávajú zaujímavé tipy na to, ako lepšie zhodnotiť funkcie Mergada a kde všade ich jeho užívatelia môžu uplatniť. Jednou z takýchto možností je počítanie. Hodilo by sa vám vedieť vypočítať napríklad objem batohu na základne dát uložených v Mergade? Potom čítajte ďalej.

Matematika s Mergadom

Pred časom nám klient položil otázku, či by sa v Mergade dalo počítať. Napríklad, aby pri sortimente sedačiek mohol užívateľ spočítať počet miest k sedeniu z informácie obsiahnutej v názve “3+1+1“ a potom si výpočet uložil do príslušného elementu (napr. PARAM) ako Počet miest: 5.

Postup je jednoduchý

  • najskôr vytvorte premennú – pomocou regulárnych výrazov dostaňte čísla zo zvoleného elementu a uložte ich do konkrétnej premennej
  • pridajte výpočtové pravidlo – pravidlo sčíta, vynásobí a pod., výsledok potom uložte do konkrétneho elementu

Doprajte zákazníkom pohodlie kompletných informácií o vašom tovare. Neopúšťajte Mergado ani pri potrebe matematického úkonu. Ak máte záujem vypočítať informácie z textových dát elementov v Mergade, napíšte nám na náš support. Pomôžeme vám zostaviť regulárny výraz na získanie čísel z textu a prevedieme vás celým postupom tak, že nabudúce to už zvládnete sami.

Autor / Lukáš Horák / 02. 11. 2018

Lukáš sa v Mergade stará o väčšinu komunikácie v češtine. Prostredníctvom blogu, e‑mailu a sociálnych sietí pravidelne zásobuje čitateľa aktualitami z e‑commerce, novinkami a tipmi z Mergada. Pokiaľ práve nie je copywriter, užíva si príjemné veci ako badminton, výlety medzi utajené skvosty osemdesiatkovej hudby a plody mora podávané s červeným vínom.

Pridať nový komentár

Obsah tohto poľa je súkromný a nebude verejne zobrazený.
By submitting a comment, you agree to the processing of personal data.