Ako na Zboží.cz zo zahraničia

Inzercia do zahraničia začína byť výhodná pre rastúce množstvo e‑shopov. Máte klienta, ktorý chystá inzerciu produktov na Zboží.cz? Poďme si prejsť kroky, ktoré tu musia e‑shopy z iných štátov splňovať.

Inzercia do zahraničia začína byť výhodná pre rastúce množstvo e‑shopov. Máte klienta, ktorý chystá inzerciu produktov na Zboží.cz? Poďme si prejsť kroky, ktoré tu musia e‑shopy z iných štátov splňovať.

Na čo sa zamerať

Zboží.cz po zahraničných online predajcoch požaduje splnenie niekoľko podmienok:

  • Ceny tovaru musia byť uvedené v českých korunách (a to v konkrétnych cenách, nepoužívajte teda obecné ceny od…).
  • Celý web musí mať českú verziu (český preklad musí mať aj ostatné stránky ako napr. košík, či obchodné podmienky).

Ak váš klient chce predávať do Českej republiky, je tiež nutným krokom zaistenie dopravy z konkrétneho štátu.

Registrácia zahraničného e‑shopu

Zahraničného predajcu na Zboží.cz zaregistrujete prostredníctvom tlačítka „Som zahraničný klient“ na stránke registrácie e‑shopu. Aby ste sa na Zboží.cz dostali do administrácie internetového obchodu klienta, musíte vytvoriť účet na Seznamu, prípadne sa prihlásiť do toho stávajúceho.

Po pridaní e‑shopu na Zboží.cz je potom potrebné zadať:

  • názov e‑shopu
  • URL e‑shopu
  • URL feedu

IČO e‑shopu je už iba voliteľný údaj. Oproti minulosti už ani nie je nutné mať pobočku, či prevádzku na pôde ČR.

Posledným dôležitým krokom je dobiť kredit do Seznam Peňaženky. Až potom sa vám na Zboží.cz začnú zobrazovať ponuky. Tento krok vám pri nahrávaní e‑shopu Zboží.cz ponúkne automaticky.

Používate k inzercii Mergado? Staňte sa našou certifikovanou agentúrou. Využiť rozsiahle služby tohto nástroja pre optimalizáciu inzercie na cenových porovnávačoch môžete aj v zahraničí.

Lukáš Horák

Lukáš sa v Mergade stará o väčšinu komunikácie v češtine. Prostredníctvom blogu, e‑mailu a sociálnych sietí pravidelne zásobuje čitateľa aktualitami z e‑commerce, novinkami a tipmi z Mergada. Pokiaľ práve nie je copywriter, užíva si príjemné veci ako badminton, výlety medzi utajené skvosty osemdesiatkovej hudby a plody mora podávané s červeným vínom.