Fotoreport: Veľtrh očami Mergada

Uplynul rok a z Ecommerce Expa sa stal Reshoper. Tohto nabitého veľtrhu, ktorý prináša to najaktuálnejšie z ecommerce branže, sa ako vystavovateľ zúčastnilo aj Mergado. Prečítajte si, ako Reshoper prebiehal a ako ho hodnotíme.

Uplynul rok a z Ecommerce Expa sa stal Reshoper. Tohto nabitého veľtrhu, ktorý prináša to najaktuálnejšie z ecommerce branže, sa ako vystavovateľ zúčastnilo aj Mergado. Prečítajte si, ako Reshoper prebiehal a ako ho hodnotíme.

Aj keď pracujeme v online prostredí, je pre nás dôležitý kontakt s klientmi. V priebehu roku sa zúčastníme niekoľko ecommerce udalostí v ČR i v zahraničí. Prípravy na ne sú pre nás rutina. Prísť na miesto o deň skôr, nachystať stánok a večer kultúrno-gastronomický program, z ktorého má Praha vždy čo ponúknuť.

V utorok začína Reshoper. V Letňanoch sa to od rána hemží vystavovateľmi i návštevníkmi. Len čo zapneme kávovar a nachystáme sa do pripravených pozícií, prichádzajú prví záujemcovia o konzultácie. Tie prebiehajú až do neskorého popoludnia. Naši konzultanti sa tešia záujmu veľa účastníkov. Rovnako je to aj u vedľajšieho stánku kolegov Bidding Fox.

Okrem toho, že návštevníkom predstavujeme Mergado, alebo preberáme možnosti nastavenia inzercie jeho pomocou, tiež zbierame obsah pre Mergado TV. V priebehu dňa máme dohodnuté rozhovory s niekoľko účastníkmi z rad vystavovateľov, ktorých čoskoro zverejníme na našich kanáloch.

Celý deň to vo výstavnej hale vrie. Organizátori zvládli prípravu skvelo, o ponuku a program stovky stánkov sa zaujímalo viac ľudí, ako minulý rok. Vystavovatelia pokrývajú celé spektrum ponuky pre správne fungovanie e‑shopov. Na každom kroku sa stretávame so známymi z branže od veľkých spoločností, po sľubne sa rozbiehajúce firmy. Čo chvíľu nás zastavuje niekto, koho zaujíma, v čom všetkom mu Mergado uľahčí prácu.

Aj keď sa doobedie prehuplo vo večer, ľudí je na výstavišti stále veľa. Balíme s pocitom dobre stráveného dňa. Na ceste domov sa zhodujeme, že bolo správne sa Reshoperu zúčastniť. Vďaka organizátorom, kolegom aj návštevníkom. Spoločne sme vytvorili výraznú ecommerce udalosť, ktorej pokračovanie má určite veľký zmysel. A my budeme radi u toho.

Lukáš Horák

Lukáš sa v Mergade stará o väčšinu komunikácie v češtine. Prostredníctvom blogu, e‑mailu a sociálnych sietí pravidelne zásobuje čitateľa aktualitami z e‑commerce, novinkami a tipmi z Mergada. Pokiaľ práve nie je copywriter, užíva si príjemné veci ako badminton, výlety medzi utajené skvosty osemdesiatkovej hudby a plody mora podávané s červeným vínom.