Vytvorte si nové pracovné zvyky a zefektívnite si home office

Článok bol publikovaný 15. 04. 2020
| 2 minúty čítania

Na niekoľkotýždňový home office sa dopredu pripraviť nedá. Vzdialenosť však spoločne prekonávame originálnymi nápadmi a zlepšovákmi. Pracovné dni v odlúčení nás tak spojili ako tím ešte viac. Inšpirujte sa našim Mergado tímom, ako si v online režime vytvoriť pohodovú i produktívnu atmosféru zároveň.

 

Zostaňte v rozvrhu bežného dňa

Aktuálna situácia nám prináša novú podobu home officu. Každodenný osobný kontakt sme preniesli do virtuálnej podoby a tak sme si založili zvyk pravidelnej rannej videoporady. Pár minút spoločného času nás naštartuje do nového dňa a zároveň nám prináša prehľad o našom tíme.

Začiatok a koniec pracovného času sme si ohraničili online pozdravom. Vieme si tak urobiť pomyselnú čiaru za prácou a vypnúť myšlienky. Osláviť narodeniny členov tímu na diaľku bol síce tvrdý oriešok, ale nič, čo sa nedá vyriešiť ranným vinšom a prekvapením až pred dvere oslávenca.


Pozitívna nálada tímu v hlavnej úlohe

Kávičkovanie a teambuilding sa cez internet plne nahradiť nedá. V Mergade sme si však vymysleli vlastné alternatívy. Na poobedné uvoľnenie organizujeme kávové cally. Pre rozpohybovanie šedých buniek kolegov plníme rôzne výzvy či lúštime obrazové hádanky. Ďalšie aktivity kolegov sa mimo iného prejavujú aj tým, že pre nás pripravujú hudobné playlisty, ktorá nám zlepšujú náladu i sústredenie.

Vytvorte si v tíme zvyky a efektívny režim, ktorý si následne prenesiete aj do kancelárie. Premeňte tak home office na nové príležitosti ako aj my v Mergade. Spíkrov zimného MergadoFestu sme preniesli na vaše obrazovky a v online verzií si ich môžete vypočuť kedykoľvek v Mergado TV.

Mohlo by vás zaujímať:

Autor / Petra Marková / 15. 04. 2020

Slovenský trh a ľubozvučnú slovenčinu má v MERGADE na starosti content špecialistka Petra. Textuje, bloguje, prekladá a s vášňou tvorí obsah na sociálne siete. A keď práve nehľadá tie správne slová, venuje svoj čas bytovej džungli, pečeniu, kaviarňam alebo cestovaniu.

Pridať nový komentár

Obsah tohto poľa je súkromný a nebude verejne zobrazený.
By submitting a comment, you agree to the processing of personal data.