Mergado Pack: Ako pridať kódy produktov do vášho WooCommerce e‑shopu?

Článok bol publikovaný 27. 05. 2021
| 2 minúty čítania

Plugin Mergado Pack sa opäť hlási o pozornosť s novinkami, ktoré priniesol užívateľom posledný release. Okrem zaujímavých vylepšení sa v tomto článku zameriame na novú možnosť pridávať EAN kódy v produktovom feede.

Čo je nové vo svete e‑shopových platforiem?

  • Od posledných noviniek pribudli v Mergado Packu udalosti pre Facebook Pixel, pomocou ktorých zacielite remarketingové publikum omnoho lepšie. Novým eventom je prechod k zaplatení InitiateCheckout a udalosť Search obsahuje parameter s hľadaným výrazom.
  • Významným krokom je podpora generovanie EAN kódov.

Potrebujete sa zorientovať v problematike EAN kódov? Pozrite sa na náš praktický návodný článok, v ktorom sa dozviete kde je tento údaj potrebný a ako si ho správne nastaviť pre váš tovar.

Mergado Pack si poradí už aj s EAN kódmi

WordPress a WooCommerce sú základným kameňom pre tvorbu online obchodu. Narozdiel od systému PrestaShop, ktorý je určený priamo pre e‑shop a primárne už pole pre zápis produktových dát obsahuje, platforma WooCommerce túto možnosť neponúka.

Riešením a obľúbenou metódou e‑shopárov je voľba externého pluginu. Pri jeho použití odpadáva práca s implementáciou vlastného riešenia a prechod k inému pluginu je výrazne jednoduchší.

Najpoužívanejšie pluginy pre pridanie kódov EAN, ISBN, UPC a ďalších sú:

Príklad nastavenia EAN‑u s pluginom Product GTIN (EAN, UPC, ISBN) pre WooCommerce

  1. Plugin si jednoducho nainštalujete z WordPress repozitára.
  2. Po nainštalovaní a aktivácii pluginu sa v administrácii produktov na karte Sklad zobrazí nové pole pre zápis EAN kódu.
  3. Formát aj možnosti zobrazenia si samozrejme môžete upraviť v nastavení pluginu na stránke WooCommerce>Nastavenia>Product GTIN.

Export EAN kódu pomocou pluginu Mergado Pack

Ak používate jeden z vyššieho spomínaných pluginov, Mergado Pack ho spozná a umožní export hodnoty kódov do produktového feedu do elementu <EAN>.

</DESCRIPTION_SHORT>
<EAN>5997591700738</EAN>
</ITEM>

Využívate viac pluginov, ktoré môžu pridať EAN kód k produktu? V nastavení Mergado Packu si jednoducho vyberiete, ktoré hodnoty majú byť použité pre export

Prevádzkujete obchod na inej e‑shopovej platforme? Modul Mergado Pack ich ovláda hneď niekoľko a poradí si s implementáciou známych reklamných nástrojov, medzi ktoré patrí GLAMI Pixel, Heureka meranie konverzií, Google Ads alebo funkcie pre maďarský porovnávač Árukereső.

Mohlo by vás zaujímať:

Autor / Petra Marková / 27. 05. 2021

Slovenský trh a ľubozvučnú slovenčinu má v MERGADE na starosti content špecialistka Petra. Textuje, bloguje, prekladá a s vášňou tvorí obsah na sociálne siete. A keď práve nehľadá tie správne slová, venuje svoj čas bytovej džungli, pečeniu, kaviarňam alebo cestovaniu.

Štítky: Mergado Pack

Pridať nový komentár

Obsah tohto poľa je súkromný a nebude verejne zobrazený.
By submitting a comment, you agree to the processing of personal data.