Mergado si poradí so zabezpečenými feedmi

Mergado vie spracovať feed prístupný pod loginom a heslom, alebo ho načítať aj keď je na strane e‑shopu sťahovanie obmedzené iba pre určité IP adresy. Poďme si povedať, ako na to.

Mergado vie spracovať feed prístupný pod loginom a heslom, alebo ho načítať aj keď je na strane e‑shopu sťahovanie obmedzené iba pre určité IP adresy. Poďme si povedať, ako na to.

Feed prístupný pod loginom a heslom

Potrebujete pracovať so zaheslovaným feedom? Zadajte tieto údaje v URL adrese feedu.

Príklad:

https://login:heslo@www.vas-e-shop.cz/feed.xml (časť za znakom @ je url vášho feedu)

Feed chránený pre sťahovanie len z konkrétnych IP adries

Vyžaduje váš klient, aby bol feed chránený pre sťahovanie len z konkrétnych IP adries? Postačí pridať na whitelist (register, v ktorom sú poskytnuté prístupy) následujúcu IP adresu, z ktorej Mergado feedy načíta:

185.58.41.182

Poznámka

Výstupnú URL adresu na sťahovanie len z konkrétnych IP adries nie je možné zabezpečiť.

Je tu však niekoľko ochranných faktorov:

1. Výstupné URL obsahuje hash (dlhú reťaz znakov). Nie je pre to možné adresu len tak uhádnuť. Nikto iný, ako ten komu adresu poskytnete, tak nemá šancu ju odhaliť.

2. Sťahovanie výstupného feedu sa loguje a je dostupné na stránke História, kde je možné vyfiltrovať len udalosti týkajúce sa stiahnutia XML feedu.

3. Ak sa feed stiahne neznámym user-agentom (iným než používajú cenové porovnávače), uvidíte ich v Histórii sťahovania a to aj za niekoľko mesiacov spätne.

Mergado tip

Nemusíte prechádzať jednotlivé stránky filtrovanej Histórie sťahovania v Mergade. Tieto vybrané udalosti môžete stiahnuť do CSV a následne otvoriť napríklad v Exceli, kde môžete vyhľadávať konkrétne user-agenty, ľahko si dáta zoskupiť, alebo ďalej filtrovať.

Mergado stále pracuje na skvalitnení jeho služieb. O tom, že dokáže ochrániť dáta vo feedoch vašich klientov, nemusíte mať pochybnosti.

Zaujíma vás, čo všetko v Mergade zvládete urobiť s XML feedom? V našej téme Ako na XML feed máme niekoľko zaujímavých tipov, ako si prácu s nimi uľahčiť. A ak riešite zabezpečenie Shoptet feedu, sledujte detailný článok na túto tému.

Lukáš Horák

Lukáš sa v Mergade stará o väčšinu komunikácie v češtine. Prostredníctvom blogu, e‑mailu a sociálnych sietí pravidelne zásobuje čitateľa aktualitami z e‑commerce, novinkami a tipmi z Mergada. Pokiaľ práve nie je copywriter, užíva si príjemné veci ako badminton, výlety medzi utajené skvosty osemdesiatkovej hudby a plody mora podávané s červeným vínom.