Minulý rok sa konal prvý ročník komornej konferencie MergadoFest a tento rok sa môžete tešiť na jej pokračovanie. Uskutoční sa 20.9. 2018 v Brne a prinesie veľa zaujímavých speakrov, ktorí budú prednášať nie len o expanzii do zahraničia.

Minulý rok sa konal prvý ročník komornej konferencie MergadoFest a tento rok sa môžete tešiť na jej pokračovanie. Uskutoční sa 20.9. 2018 v Brne a prinesie veľa zaujímavých speakrov, ktorí budú prednášať nie len o expanzii do zahraničia.

Predposledný štvrtok v septembri bude v Mergade patriť konferencii MergadoFest. MergadoFest je akciou, kde sa v neformálnom prostredí stretnú e‑shopári a agentúry a ľudia z Mergada. Tohtoročnou hlavnou témou je expanzia do zahraničia, no tešiť sa môžete aj na úplne iné témy, ako je napríklad testovanie e‑shopu z užívateľského pohľadu, ako použiť Mergado pri nastavovaní PPC kampaní, či ako nastaviť prvú stratégiu pri biddovaní a čím pokračovať.

Ako to bude prebiehať

Zapíšte si do kalendára: 20. 9. 2018 v Brne od 9:00 do 16:30. Pripravené budú tri hlavné prednášky, na ktoré nie je potrebné sa registrovať. V pauzách medzi týmito prednáškami budú pripravené workshopy a malé prednášky s obmedzenou kapacitou, na ktoré už bude potrebné sa prihlásiť. Tých bude 9 a niektoré sa za deň zopakujú. V pauze medzi veľkými prednáškami teda budú bežať cca 4 workshopy/​prednášky zároveň.

Tak ako minulý rok sa hlavné prednášky uskutočnia v klube Mersey, s ktorým Mergado susedí. Malé workshopy a prednášky budú v našich kanceláriách, ktoré na túto udalosť prispôsobíme. Kde sa teda MergadoFest bude konať? V našom sídle na Minskej 13 v Brne a v susednej budove. A koľko bude stáť? MergadoFest je zadarmo, potrebné je sa len na udalosť registrovať a chytiť si miesto na workshope.

Registráciu spustíme vo štvrtok 28. 8. o 13:00.

Všetky dôležité informácie postupne pridávame na stránku konferencie a do eventu, kde aj nájdete link na prihlášku.

Ochutnávka programu

Hlavné prednášky

Luďek Volejník: Expanze e‑shopu do zahraničí s Mergadem
Z mé přednášky se dozvíte, na jaké zbožové srovnávače můžete s Mergadem exportovat zboží, kdo vám s expanzí na zahraniční trhy pomůže (ať jde o marketing, logistiku nebo e‑shopovou platformu), kde se dozvíte tipy a načerpáte inspiraci týkající se zahraniční expanze, jaké aplikace z Mergado Store využijete pro zahraničí.

Adam Funiok: 13 tipů pro zahraniční expanzi
Máte úspěšný shop a vidíte díru na zahraničním trhu? Jen do toho, expandujte! A nebo si raději zajděte na mou přednášku, kde vám řeknu o nejčastějších chybách a problémech, které e‑shopaře často zaskočí. Vše o Polsku, Maďarsku, Rumunsku a Německu i s prostorem na diskusi a vaše dotazy.

Workshopy/​prednášky s obmedzenou kapacitou

Pavel Rusinský: Vytvořte si svůj vlastní formát
Máte export, který je ve složitém stavu a vy ho potřebujete dostat na Heureku či jiný vyhledávač zboží? Mergado má Custom formát, který vám pomůže zkrotit jakýkoliv feed. Na workshopu si ukážeme, jak jednoduše vytvoříte vlastní formát.

Jirka Guňka: Jak nastavit první strategii a čím pokračovat
Zapnuli jste si Bidding Fox. Jenže co teď. Je potřeba nastavit první strategii. A já vám povím jak – nebojte se, není to nic složitého.  A navíc: tímle to zdaleka nekončí. Co dělat po nastavení strategie a jak dál využít Bidding Fox vám ukážu na praktických příkladech.

Tomáš Vrtík: Expanzia — skúška ohňom,alebo prechádzka ružovou záhradou?
Expanzia e‑shopu sa stala za posledné roky nielen buzzwordom, ale skutočnou výzvou pre české e‑shopy. Kde sa oplatí expandovať a kde nie? Čo obnáša expanzia z finančného, časového, právneho hľadiska? Akým chybám sa vyvarovať, ktoré nástroje využívať? Praktický workshop/​prednáška, ktorá zhrnie a zrozumiteľne vysvetlí základné nuansy expanzie.

Marek Čevelíček: Otestuj si to sám! Uživatelské testování e‑shopu pro každého
Chcete vědět, kam se ztrácejí peníze z marketingu? Proč ti lidi prostě nenakoupí? Na e‑shopu je špatně to, co vy nevidíte. Najměte si specialistu. Nebo si to prostě otestujte sami. Zas tak těžké to není.

Zvyšok programu odhalíme čoskoro. Máte nejaké otázky, ktoré sa týkajú MergadoFestu? Napíšte nám na podporu.

Natália Saganová

V Mergade začínala Natálka ako copywriterka a preto môžete naraziť na jej staršie články. Teraz ju najčastejšie uvidíte pred hľadáčikom kamery a pod jej rukami vzniká aj každoročný MergadoFest. Šéfka nášho tímu nepohrdne dobrým jedlom a cestovaním, najlepšie dohromady. Je milovníčka jógy, dobrej knihy a tancovania.