Nastavovanie kategórií už nebude náročné. S vychytaným pravidlom v Mergade

Článok bol publikovaný 20. 10. 2020
| 2 minúty čítania

Pri správe inzercie pre porovnávače tovaru sa stretnete s potrebou nastaviť správne kategórie podľa stromu kategórií daného porovnávača. Používatelia Mergada majú pre takéto nastavenie k dispozícii pravidlo s vychytávkami, ktoré im výber kategórií značne urýchli. Pozrite sa, ako sa pridať k tým, ktorí tento úkon zvládajú na jednotku.

V pravidle Hromadné premenovanie kategórií vám pomôže niekoľko vychytávok

Pomocou tohto pravidla používatelia Mergada najľahšie nastavujú kategórie pre mnoho slovenských i zahraničných porovnávačov. V jeho rámci využívajú stromy kategórií jednotlivých porovnávačov, ktoré nástroj pravidelne sťahuje a našepkáva.

Čo pravidlo Hromadné premenovanie kategórií dokáže

  • Na ľavej strane pravidla dokážete na jeden klik predvyplniť pôvodné kategórie zo vstupného feedu.

  • Ľavá strana vám taktiež na jeden klik ponúkne tri návrhy kategórií získané strojovým učením. Ak si potrebujete nastaviť iné kategórie, využite našepkávač.

  • V pravidle je dôležité poradie riadkov, na feed sa uplatňujú zhora nadol -> riadky je možné preťahovať za ikonku dvojitej šípky na ich ľavej strane.

Pre dodržanie poradia a správneho znenia názvu kategórie je v pravidle zabudovaných niekoľko kontrol:

  • kontrola prepisovania riadkov
  • kontrola neexistujúcich kategórií na porovnávačoch (v prípade chyby alebo preklepu na pravej strane)
  • kontrola “zbytočných riadkov” — pokiaľ je na ľavej strane text, ktorý neobsahuje žiadne kategórie zo vstupného feedu, je potom taký riadok v pravidle zbytočný, pretože nič nerobí

Dalšie možnosti pravidla

  1. Export do CSV pre prípadnú zálohu nastavenia. Zálohu je tiež možné urobiť pomocou duplikácie pravidla a jeho pozastavenie (vznikne tým pravidlo navyše, ktoré sa pri spracovaní preskočí).
  2. Ak máte v clipboarde skopírované jednotlivé kategórie ako samostatné riadky, stačí ich v pravidle “vložiť” (ctrl + v) a samé sa doplnia do samostatných riadkov na vstupných hodnotách.
  3. Pravidlo možno aplikovať aj na konkrétny výber produktov. Ak si taký výber nastavíte, po kliknutí na predvyplnenie hodnôt sa vám predvyplnia len tie vstupné kategórie, ktoré zodpovedajú výberu.

Pozrite sa na video, ako na nastavenie správnych kategórií:

Aj keď je premenovanie kategorii hromadné pravidlo, nemajte v ňom tisíce riadkov. Pridajte ho radšej viackrát vždy pre konkrétny výber na časť sortimentu. Pomôžu vám tieto články:

Nastavovanie správnych kategórií je jeden z mnohých pravidelných e‑shoparských úkonov, ktoré Mergado vie urýchliť. Vďaka nemu dokážete svoju inzerciu spravovať prehľadne a hromadne sami, bez nutnosti zamestnávať programátora. Vyskúšajte ho na prvých 30 dní zadarmo.

Zkuste na 30 dní zdarma

Mohlo by vás zaujímať:

Autor / Lukáš Horák / 20. 10. 2020

Lukáš sa v Mergade stará o väčšinu komunikácie v češtine. Prostredníctvom blogu, e‑mailu a sociálnych sietí pravidelne zásobuje čitateľa aktualitami z e‑commerce, novinkami a tipmi z Mergada. Pokiaľ práve nie je copywriter, užíva si príjemné veci ako badminton, výlety medzi utajené skvosty osemdesiatkovej hudby a plody mora podávané s červeným vínom.

Pridať nový komentár

Obsah tohto poľa je súkromný a nebude verejne zobrazený.
By submitting a comment, you agree to the processing of personal data.