Zverte preklad vášho feedu automatizovanej appke Translating Parrot

Článok bol publikovaný 15. 04. 2021
| 2 minúty čítania

Chcete sa so svojim e‑shopom presadiť v zahraničí? Venujte pozornosť novej aplikácii Translating Parrot. Jej hlavnou doménou je automatický preklad XML i CSV feedu, ktorý budete potrebovať pre váš obchod, miestny marketplace či inzertný systém. Pozrite sa, ako jednoducho s ňou dokážete pracovať.

Pripravte e‑shop pre zahraničných zákazníkov

Expanzia za hranice domáceho trhu začína bezchybným XML feedom, ktorý musíte následne preložiť do jazyka cieľovej krajiny. Preklad feedu potrebujete nielen pre potreby e‑shopu, ale aj pre vstup na miestne porovnávače či marketplace.

V aktuálnej verzii aplikácie preložíte feed v tejto kombinácii jazykov:

  • čeština
  • slovenčina
  • poľština
  • maďarčina
  • nemčina
  • angličtina

Ako pracuje appka Translating Parrot?

  • Aplikácia prekladá XML i CSV feed do potrebného cieľového jazyka. Použiť môžete automatický preklad (fungujúci na umelej inteligencii) alebo definujete manuálny prekladač.
  • Prvý preklad je vytvorený v priebehu niekoľkých hodín a jeho aktualizácie už pracujú rýchlejšie.
  • Translating Parrot prekladá nové produkty automaticky počas bežného pregenerovania feedu v Mergade. Prekladať môžete aj viac feedov v rámci e‑shopu.

Aplikáciu využijete aj v prípade, ak inzerujete s českým e‑shopom na slovenskej Heureke alebo naopak. Zabránite tak tomu, že vám Heureka nezobrazí popis produktu.

Postup pri preklade feedu s Translating Parrot:

1. Nastavte slovník, ktorý chcete použiť pre preklad – na výber máte medzi automatickými alebo užívateľom definovanými slovníkmi (pracujú obdobne ako pravidlá pre hromadné úpravy v Mergade).

2. Vytvorte prekladač a nastavte, aký slovník má použiť pre preklad. Následne zvoľte, aký výber produktov a element feedu chcete preložiť.
Vo feede je zvyčajne potrebné preložiť 3 – 5 elementov. Potrebujete tak vytvoriť rovnaké množstvo prekladačov – každý pre jeden element.

3. Preklad prebieha pri aplikovaní pravidiel počas pregenerovania feedu v Mergade, t.j. každé dve hodiny.

Zaujala vás možnosť automatického prekladu od Translating Parrot? Vyskúšajte si ju na 10 dní zadarmo a spoločnosť Ordelogy, ktorá appku vyvíja, vám navyše pomôže s jej nastavením. Kontaktujte ich konzultanta Martina Čtvrtníčka.

Mohlo by vás zaujímať:

Autor / Petra Marková / 15. 04. 2021

Slovenský trh a ľubozvučnú slovenčinu má v MERGADE na starosti content špecialistka Petra. Textuje, bloguje, prekladá a s vášňou tvorí obsah na sociálne siete. A keď práve nehľadá tie správne slová, venuje svoj čas bytovej džungli, pečeniu, kaviarňam alebo cestovaniu.

Komentáre

Nice post. Thanks for sharing.

Houston seo service / 13. 08. 2021 - 12:09

Pridať nový komentár

Obsah tohto poľa je súkromný a nebude verejne zobrazený.
By submitting a comment, you agree to the processing of personal data.