Zaistite si raketový rast návštevnosti vďaka rýchlejšej aktualizácii produktov

Petra Marková
11. 3. 2021
3 minúty čítania
Zaistite si raketový rast návštevnosti vďaka rýchlejšej aktualizácii produktov

Stagnuje alebo klesá návštevnosť vášho webu? So situáciou vám poradí firma Ordelogy, ktorá pracuje na vývoji užitočných aplikácií pre e‑shopárov. Jednou z nich je Cron Runner, ktorý spúšťa procesy na webe pravidelne s pomocou cronov. Zistite, ako vám táto appka zdvihne návštevnosť.

Stagnuje alebo klesá návštevnosť vášho webu? So situáciou vám poradí firma Ordelogy, ktorá pracuje na vývoji užitočných aplikácií pre e‑shopárov. Jednou z nich je Cron Runner, ktorý spúšťa procesy na webe pravidelne s pomocou cronov. Zistite, ako vám táto appka zdvihne návštevnosť.

Ako na kvalitný nárast návštevnosti

Cron Runner je už funguje naplno. Aby ju tím Ordelogy otestoval v praxi, nasadil ju na affiliate katalóg s módou, ktorý je postavený na platforme Wordpress s WooCommerce a využíva plugin WP All import.

Katalóg vykazoval v posledných 2 rokoch stabilnú návštevnosť s rastovou tendenciou bez veľkých výkyvov. Okrem automatických aktualizácií produktov a ich doplňovaniu neprebiehali na webe žiadne práce.

Cez aplikáciu spustilo Ordelogy častejšiu aktualizáciu produktov, ktorá dovtedy prebiehala v maximálnej frekvencii prostredníctvom hostingu:

  • stiahnutie XML feedu 1x denne
  • spracovanie posledného stiahnutého feedu každé 2 hodiny

Odporúčanie – spracovanie je potrebné robiť častejšie ako sťahovanie.

Ak vás zaujíma téma populárneho affiliate marketingu, sledujte trojdielnu sériu tipov na Mergago TV. Predstavíme vám, ako na provizný affiliate program či spoluprácu medzi e‑shopom a partnerskou značkou.

Využite vyššiu frekvenciu aktualizácie

Pre spúšťanie spracovania feedov nasadili na katalóg appku Cron Runner s frekvenciou spúšťania každých 10 minút. To znamenalo, že sa nové produkty objavili rýchlejšie na webe. Vyhľadávače si ich ihneď všimli, zaindexovali a zobrazovali používateľom vo vyhľadávaní.

Špecialista Martin Čtvrtníček z Ordelogy dodáva:
„Googlu sa začalo páčiť, že máme nové produkty ako prví alebo jedny z prvých a zdvíhal nám návštevnosť na katalógu.”

Aké výsledky priniesli zmeny v aktualizácii?

V úvode roku 2020 sa do tejto doby pohybovala mesačná návštevnosť z neplateného vyhľadávania Googlu od 882 do 2578 návštev. V októbri 2020 po nasadení appky Cron Runner vystúpila k 3218 a v novembri ku 6879 návštev.

Pozrime sa na medziročné porovnanie návštevnosti:

  • január – november (2020 verzus 2019): +192% (Celé obdobie)
  • január – september (2020 verzus 2019): +114% (Pomalšia aktualizácia)
  • október – november (2020 verzus 2019): +602% (Rýchlejšia aktualizácia)

Na zmenách návštevnosti medzi rokmi 2019 a 2020 je viditeľné, že v priebehu dvoch mesiacov došlo pri častejšej aktualizácii k trojnásobne väčšiemu medziročnému rastu návštev ako v celom období.

Kvalita návštevnosti zostala na podobnej úrovni, no zvýšená návštevnosť priniesla Ordelogy porovnateľné zvýšenie príjmovaffiliate provízií.

Zviditeľnite e‑shop medzi konkurenciou

Pre SEO je dôležité mať nový obsah prvý alebo medzi prvými. Pamätajte, prvý je vždy originál a má prednosť, ostatné sú v podstate duplicity.

Množstvo e‑shopov či affiliate katalógov pracuje s rovnakými zdrojmi importovaných dát. Weby, u ktorých Google či Seznam neobjaví nové produkty medzi prvými, tak majú nižšiu viditeľnosť pri vyhľadávaní.

Zdroje dát pre affiliate môžete pred importom upraviť a získate tým viac návštev vďaka pokrytiu vyhľadávacích dotazov. Cudzojazyčné zdroje údajov od dodávateľov si preložíte na pár klikov pomocou aplikácie Translating Parrot.

Ako byť medzi prvými:

  • Spracujte novinky vo feede rýchlo.
  • Získajte produktové dáta od dodávateľa v predstihu.
  • S nastavením častej frekvencie spracovania importovaných dát sa obráťte na aplikáciu Cron Runner.

Vyskúšajte si Cron Runner na 15 dní zadarmo a ušetrite čas pri spúštaní dôležitých procesov na vašom e‑shope.

Článok vznikol v spolupráci s firmou Ordelogy.


Mohlo by vás zaujímať:

Petra Marková

Slovenský trh a ľubozvučnú slovenčinu má v MERGADE na starosti content špecialistka Petra. Textuje, bloguje, prekladá a s vášňou tvorí obsah na sociálne siete. A keď práve nehľadá tie správne slová, venuje svoj čas bytovej džungli, pečeniu, kaviarňam alebo cestovaniu.