Mergado podporuje Google Nákupy SK

Slovenskými a českými ecommerce vodami už nejakú dobu víria správy, že sa Google Shopping kampane spustia tiež na Slovensku. Google Nákupy na Slovensku zatiaľ bežia len v beta verzii, ale Mergado v release z 10.6. predstavilo formát, ktorý Google Nákupy SK vie.

Slovenskými a českými ecommerce vodami už nejakú dobu víria správy, že sa Google Shopping kampane spustia tiež na Slovensku. Google Nákupy na Slovensku zatiaľ bežia len v beta verzii, ale Mergado v release z 10.6. predstavilo formát, ktorý Google Nákupy SK vie.

Google zobrazí produkty vo výsledkoch vyhľadávania aj na Slovensku

Pre e‑shopárov, marketérov i zákazníkov susedných štátov je to denný chleba, ale až v súčasnosti sa vo výsledkoch vyhľadávania na slovenskom Google zobrazia produkty s ich obrázkom, cenou a prípadne hodnotením.

Tieto výsledky sa objavia nad výsledkami z reklamy, i z prirodzeného vyhľadávania. Okrem toho sa v istých prípadoch zobrazia na pravej strane výsledkov, v obrázkoch a v lište pribudne záložka Nákupy. Ako inzerovať na Google Shopping sa dozviete z článku Propagujte svoj tovar online pomocou Google Shopping #1 a #2.

V Mergade nájdete Google Shopping SK medzi predpripravenými formátmi

Ak už používate Mergado, používanie formátu pre Google Shopping SK pre vás nebude nič nové. Jeho špecifikáciu sme už implementovali.

Mergado vie:

  • auditovať formát pre Google Shopping SK
  • našepkávať jeho kategórie (rovnako ako pri ostatných Google formátoch)

Čo si pripraviť:

  1. Či už ste napr. Česi, ktorí chcú Google Nákupy na Slovensku využívať, ale ste nastavovali kampane pre slovenské obchody na českej verzii Google Shopping, nezabudnite preložiť feed do slovenčiny.
  2. Nezabudnite tiež, že (rovnako ako v zemiach, kde už Google Nákupy fungujú) musíte dodržiavať povinné špecifikácie produktových dát.
  3. Veľmi dôležité je prepočítať meny (napr. z Kč na EUR). To zvládnete buď v Nástroji pre prevod meny, ktorá je každom Google Merchant Center účte, alebo rovno v Mergade – nedávno sme o prevode mien písali prehľadný článok s návodom.

Aj keď zavedenie Google Nákupov pre Slovensko vyzerá ako splnený sen, je dôležité si uvedomiť, že je nákupné správanie v každom štáte iné. Stratégie pre Google Nákupy, ktoré používate v iných krajinách, tak nebudú mať rovnaký dopad. Tiež k cenám za preklik sa nemôžete stavať obdobne. Skúšajte rôzne stratégie, testuje a ak v používaní Google Shopping nie ste zvyknutý, najmite si odborníka, alebo agentúru, ktorí vedia pracovať aj s Mergadom. Inzercia vášho tovaru tak pôjde automatizovane z jedného miesta a vy budete mať podrobný prehľad o všetkom, čo sa vo vašich stratégiách deje.

Mohlo by vás zaujímať:

Lukáš Horák

Lukáš sa v Mergade stará o väčšinu komunikácie v češtine. Prostredníctvom blogu, e‑mailu a sociálnych sietí pravidelne zásobuje čitateľa aktualitami z e‑commerce, novinkami a tipmi z Mergada. Pokiaľ práve nie je copywriter, užíva si príjemné veci ako badminton, výlety medzi utajené skvosty osemdesiatkovej hudby a plody mora podávané s červeným vínom.