Nová verzia Mergada prináša zrýchlenie a množstvo aktualizácií

Lukáš Horák
1. 2. 2019
2 minúty čítania
Nová verzia Mergada prináša zrýchlenie a množstvo aktualizácií

Január v Mergade nevnímame ako rozjazdové obdobie. So začiatkom roku sme sa opäť vrhli na množstvo fičúr, ktoré zlepšujú chod a ovládanie našej platformy. Prečítajte si, čo nové sa stalo v druhej várke januárových noviniek v Mergade.

Január v Mergade nevnímame ako rozjazdové obdobie. So začiatkom roku sme sa opäť vrhli na množstvo fičúr, ktoré zlepšujú chod a ovládanie našej platformy. Prečítajte si, čo nové sa stalo v druhej várke januárových noviniek v Mergade.

Januárové novinky a opravy

1. V nástroji pre import výberov sa dá po novom filtrovať podľa názvu výberu.

2. Editácia vlastného formátu sa presunula z nastavenia jednotlivých exportov o dve úrovne vyššie. Na jej stránke sme pre lepšiu orientáciu pridali stránkovanie.

3. Optimalizovali sme kompiláciu MQL (dopytovací jazyk pre definíciu výberov produktov) s veľkým množstvom parametrov (tisíce a viac).

  • V testoch sme pri takto veľkých výberoch (napr. výber s operátorom IN, kde je 10000+ hodnôt) zaznamenali zrýchlenie kompilácie MQL otázok z radov minút na sekundy.
  • Táto optimalizácia ovplyvňuje rýchlosť vytvárania výberov na stránke Produkty i rýchlosť prípravy pred aplikovaním pravidiel.

4. Na základe podnetov z fóra teraz v rámci auditu feedu zobrazujeme ikonku pre stiahnutie CSV so zoznamom produktov i na stránke s výpisom produktov.

5. V appke Heureka Watchdog sme opravili chybu, kvôli ktorej sa v rôznych situáciách zobrazovali zlé počty produktov.

6. V zozname pravidiel sa teraz pri pravidlách typu Hromadne prepísať kategórie zobrazuje názov elementu pre kategórie podľa aktuálneho výstupného formátu.

7. Formát Shoptet.sk je premenovaný na Shoptet dodávateľský. Rovnaké zmeny sme vykonali aj v českej verzii formátu.

8. Aktualizovali sme audit feedu pre formát Zboží.cz podľa aktuálnej špecifikácie.

9. Aktualizovali a opravili sme formáty Stileo.esStileo.it 1 podľa aktuálnej špecifikácie.

10. Opravili sme chybu v stránkovaní na hlavnej stránke s prehľadom všetkých exportov.

11. Pri formáte Scontofacile.it sme opravili chybu, kvôli ktorej sa pri prevode správne nenapĺňal element pre cenu PREZZO.

12. Opravili sme odkaz na produktovú kartu pri formáte Heureka.cz, ak má produkt takú adresu k dispozícii.

13. Podnikli sme ďalšie kroky s dlhodobým cieľom zamedzovať občasnému nevyžiadanému zrušeniu spojenia Keychainu s Google Analytics.

Poradňa k používaniu regulárnych výrazov

Na našom fóre vznikla poradňa k používaniu regulárnych výrazov v Mergade. Nájdete tu konkrétne príklady z praxe, ktoré sme riešili v rámci našej technickej podpory. Pozrite sa, ako vyzeral náš postup. A ak odpoveď na vašu otázku nenájdete, opýtajte sa nás, ako na to. Poradňa sa bude postupne rozširovať.

A to je pre január všetko. Napadajú vás ďalšie funkcie, ktoré by malo Mergado určite vedieť? Podeľte sa o vaše nápady na našom fóre. V prípade otázok nás neváhajte kontaktovať.

Lukáš Horák

Lukáš sa v Mergade stará o väčšinu komunikácie v češtine. Prostredníctvom blogu, e‑mailu a sociálnych sietí pravidelne zásobuje čitateľa aktualitami z e‑commerce, novinkami a tipmi z Mergada. Pokiaľ práve nie je copywriter, užíva si príjemné veci ako badminton, výlety medzi utajené skvosty osemdesiatkovej hudby a plody mora podávané s červeným vínom.