MERGADO 2 má nový nástroj. Vyskúšate s ním cestu k elementu nanečisto

Veronika Kusalíková
2. 8. 2023
2 minúty čítania

V MERGADE neustále pracujeme na tom, aby sa vám s našou aplikáciou dobre pracovalo. V novej verzii MERGADO Editora nájdete nástroj, s ktorým si nanečisto vyskúšate zadanie Cesty k elementu bez toho, aby ste ho hneď aplikovali na váš feed.

V MERGADE neustále pracujeme na tom, aby sa vám s našou aplikáciou dobre pracovalo. V novej verzii MERGADO Editora nájdete nástroj, s ktorým si nanečisto vyskúšate zadanie Cesty k elementu bez toho, aby ste ho hneď aplikovali na váš feed.

Než sa pustíme do samotnej ukážky funkcie, poďme si zopakovať, čo to vlastne Element-path a Cesta k elementu je.

Čo je Element-Path?

Element-Path je jazyk, ktorého autorom sme my (MERGADO) a pomocou ktorého sa zapisujú cesty k elementom (a ich hodnotám).

Čo je cesta k elementu?

Cesta k elementu je nástroj, pomocou ktorého cielime na hodnoty elementu. Cielením je myslené to, že chceme buď hodnotu z elementu vziať a ďalej s ňou pracovať trebárs niekde inde, alebo do nej zapisovať a upravovať ju.

Príklad: Ak chceme zacieliť na názov produktu (napr. na hodnotu elementu NAME), cesta bude “NAME”. Túto cestu si MERGADO Editor prečíta a podľa nej vie, do akého elementu sa má pozerať a akú hodnotu má vziať/​upraviť.

V MERGADE 1 jazyk Element-Path používať nešlo, pretože v tejto verzii neexistovala ani žiadna viacnásobnosť alebo štruktúra elementov.

Ako si v MERGADE vyskúšať Cestu k elementu

Prvú verziu nástroja nájdete v našej aplikácii v ľavom menu:

Video file

Tu si môžete vyskúšať zadanie cesty k elementu na čítanie i zápis, a to buď s vlastným produktom, alebo využiť predpripravené príklady pre Heureku, Google alebo Shoptet.

V dvoch krokoch si produkt nahráte a zistíte, akú cestu potrebujete pre konkrétne elementy alebo hodnoty:

  1. Vložte vlastný produkt z feedu alebo vyberte integráciu pre ukážku
  1. Nastavte si všetko podľa vlastných požiadaviek. Po zadaní cesty k elementu sa vám nižšie zobrazí, na aké hodnoty cielite. Prípadne môžete vybrať elementy pomocou rozklikávacieho menu.

Príklady

Príklad 1:
Zacielenie na všetky parametre vo feede:

PARAM | PARAM_NAME

Príklad 2:
Zacielenie na hodnoty konkrétneho parametra (Farba).

PARAM { PARAM_NAME = "Barva" } | VAL

Príklad 3:
Zacielenie na všetky hodnoty elementu g:additional_image_link

g:additional_image_link

Cestu skopírujete pomocou ikonky Icon.

Zaujímajú vás ďalšie príklady zacielenia? Nájdete ich v samostatnom príspevku na našom fóre

Dajte nám vedieť, ako sa vám s našim novým nástrojom pracuje! Zároveň pokiaľ máte nejaké otázky, neváhajte sa obrátiť na našu podporu mergado@mergado.sk.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Veronika Kusalíková

Copywriterka a obsahová špecialistka Veronika má pod palcom anglicky hovoriaci trh. Slová o MERGADU i novinky zo sveta e‑commerce šíri a prekladá na blogu alebo sociálnych sieťach. Keď práve neťuká do klávesnice, spoznáva rôzne časti Európy, pletie si sveter alebo hľadá poklady v bazároch.