Novinky z porovnávačov alebo aj ako sa najlepšie pripraviť na letnú e‑shopársku sezónu

Článok bol publikovaný 09. 06. 2021
| 3 minúty čítania

Čo by vás nemalo minúť v prípade porovnávačov v nadchádzajúcom období? Zhrnuli sme pre vás užitočné novinky z Heureky FAVI, ktoré s prichádzajúcimi sezónnymi akciami určite využijete. Tak či už zvažuje expanziu alebo vyladenie inzercie pre domáci trh, ste na správnom mieste.

S FAVI sa presadíte v ďalších troch krajinách

Špecializovaný porovnávač FAVI pridal do zoznamu krajín, kde pôsobí, tri silné európske trhy – Taliansko, Švédsko a Veľkú Britániu. Ak vás láka inzercia na niektorom z nich, využite výhodnú úvodnú ponuku od FAVI. Pri registrácií do 30. júna pobeží vaša kampaň v bezplatnom režime až do konca augusta.

Aké sú podmienky pre zaradenie e‑shopu? Stačí vám XML feed vo formáte, ktorý FAVI dokáže spracovať a lokalizovaný obchod pre danú krajinu. S Mergadom využijete formáty pre porovnávače tovaru, ktoré už používate a prevediete ich na tie, ktoré potrebujete pre zahraničných zákazníkov.

FAVI ponúka inzerentom po novom aj automatický nástroj Optimalizácia konverzií, s ktorým zlepšíte výsledky e‑shopu v dlhodobom horizonte. Pomôže vám výrazne skvalitniť návštevnosť a pozície tovaru v katalógu.

Prehľad podmienok pre nastavenie optimalizácie nájdete prehľadne v tomto dokumente.

Pri inzercií na porovnávačoch nezabúdajte na kvalitné obrázky produktov, ktoré sú pre úspešný predaj kľúčové. Zautomatizujte ich úpravu s aplikáciou Feed Image Editor, ktorá vám pomôže už aj s nízkym rozlíšením fotiek vášho tovaru.

Aké novinky prináša Heureka?

Okrem pravidelných obsahových zmien a nových kategórií sa v Heureke tentokrát zamerali na TAG. Upravené a pridané tagy pomôžu zlepšiť orientáciu pri vyplňovaní dát na porovnávači.

Aké TAGY sa vynovili alebo pribudli?

Ich kompletný prehľad nájdete na Heureka blogu.

Pri tagu <SPECIAL_SERVICE> si však dajte pozor, pretože sem patria len určité služby:

Zaostrite na kvalitu vyskakovacích dotazníkov

Užitočné tipy na nastavenie pop-up okien a widgetov prináša blog HeurekaDevs. Prečítajte si ich 10 tipov, ako dostať maximum z rýchlych dotazníkov na webe a vylepšite získavanie spätnej väzby od užívateľov pre obojstrannú spokojnosť.

Pri inzercii na Heureke nezabúdajte aj na povinné parametre vášho tovaru.bezplatným auditom feedu nájdete prípadné chyby vo feede a rovno ich v Mergade odstránite. Váš XML feed tak bude plne zodpovedať požiadavkám porovnávača.

ShopCamp sa vracia v plnej sile

Začiatok septembra bude patriť po ročnej pauze opäť akcii ShopCamp. Na pôde ČVUT sa 2.9. 2021 stretnú e‑commerce odborníci, ktorí si počas workshopov i networkingu prezdieľajú tipy zo sveta e‑shopov. Na 8. ročníku nebude chýbať ani Mergado tím, ktorému budú tento rok robiť spoločnosť aj špecialisti z našich nových aplikácii.

Pozrite sa, ako vyzeral posledný offline ročník našimi očami a načerpajte inšpiráciu zo stále aktuálnych tém.

Mohlo by vás zaujímať:

Autor / Petra Marková / 09. 06. 2021

Slovenský trh a ľubozvučnú slovenčinu má v MERGADE na starosti content špecialistka Petra. Textuje, bloguje, prekladá a s vášňou tvorí obsah na sociálne siete. A keď práve nehľadá tie správne slová, venuje svoj čas bytovej džungli, pečeniu, kaviarňam alebo cestovaniu.

Pridať nový komentár

Obsah tohto poľa je súkromný a nebude verejne zobrazený.
By submitting a comment, you agree to the processing of personal data.