Využite ShopAlike na expanziu do zahraničia

Článok bol publikovaný 17. 04. 2020
| 3 minúty čítania

Porovnávač Shopalike je jedným z veľkých hráčov nemeckého online trhu. Jeho služby zamerané na módu a nábytok využívajú nakupujúci v 13 európskych krajinách. Ak so svojim e‑shopom uvažujete nad inzerciou tovaru práve tu, sledujte, na čo všetko sa máte zamerať.

Jednoduché zapojenie e‑shopu

Na stránkach ShopAliku nájdu zákazníci širokú ponuku sortimentu z veľkého množstva e‑shopov. Aby sa mohli značky pripojiť pod zrovnávač, stačí im rýchla online registrácia. Vstup na ShopAlike je zadarmo a na úspešné prihlásenie potrebuje obchod nahrať svoju URL adresu feedu. Kritéria pre zaregistrovanie sú však obmedzené dostatočným množstvom produktov v ponuke, viacerými možnosťami platby za nákup a zaradenie produktov do kategórií.

Rožšírte vašu pôsobnosť na ShopAlike

Porovnávač funguje na princípe kombinácie ceny za preklik a popularity daného sortimentu. Dôležitou súčasťou je však aj vyladený XML feed. Nielen začínajúci e‑shopár, ale aj značka, ktorá na ShopAliku pôsobí už dlhší čas, musí venovať pozornosť práve úprave elementov podľa ich špecifikácie. Sledujte, ktoré problémy si pri nastavovaní inzerciu musíte ustriehnuť.

  • Doplniť dôležité elementy je úkon, ktorý si aktuálne vyžaduje už väčšina porovnávačov. Značnú úlohu pri oblasti módy zohráva atribút veľkosť. Ak máte vo vašom feede uvedené veľkosti len vo forme čísla bez označenia US/EU/UK, zavádzate tým nielen nakupujúceho, ale aj systém porovnávača. ShopAlike postupuje pri nastavení veľkosti inak. Hodnoty nemá vnorené do parametru Param|veľkosť ako napr. na GLAMI. Užívateľ si tak dosadí hodnotu do akéhokoľvek parametru, kontaktuje podporu porovnávača a tá si túto informáciu vezme sama.

    napr. <FARBA>Strieborná</FARBA>
    <VEĽKOSŤ>L</VEĽKOSŤ>

    Medzi ďalšie atribúty, na ktoré musí e‑shop zamerať pozornosť, je chýbajúca farba, pohlavie a pôvodná cena zlacneného tovaru. ShopAlike takisto rozlišuje zvlášť element pre CPC na mobil <MOBILE_CPC>0.015</MOBILE_CPC> a pre desktop <DESKTOP_CPC>0.02</DESKTOP_CPC>.

  • Táto odporúčaná zmena sa týka najmä lepšej špecifikácie tovaru. Definujte jeho druh a vložte do popisu materiál, farbu, veľkosť, štýl, motív či vzor. Detailnejší popis pomôže zaradiť produkt hlbšie do filtrov a podkategórií.

  • Pri úprave feedu nevynechajte párovanie kategórií podľa ShopAlike stromu kategórií, ktorý našepkáva aj Mergado. Ak váš e‑shop disponuje kategóriami, ktoré porovnávač nepodporuje, potrebujete ich zmeniť a roztriediť podľa špecifických kritérií, napr. pomocou Mergada .

  • Ak je obchod nakombinovaný do viacerých jazykov (napr. časť v slovenčine a časť v češtine), upravte si ho do jednotnej jazykovej podoby. Posielanie viacjazyčného feedu robí problém Googlu, ktorý dodatočne taguje produkty. Upravte si preto popisy produktov do jedného jazyka na danú krajinu.

Objavte v porovnávači ShopAlike nové možnosti a inzerujte nielen na domácej scéne. Skúste expanziu na jeho zahraničné platformy s dokonale pripraveným feedom podľa tipov Filipa Vašíčka z agentúry Besteto. Ak sa neviete rozhodnúť, ktorým smerom váš e‑shop posunúť, sledujte náš seriál S Mergadom do zahraničia.

Mohlo by vás zaujímať:

Autor / Petra Marková / 17. 04. 2020

Slovenský trh a ľubozvučnú slovenčinu má v MERGADE na starosti content špecialistka Petra. Textuje, bloguje, prekladá a s vášňou tvorí obsah na sociálne siete. A keď práve nehľadá tie správne slová, venuje svoj čas bytovej džungli, pečeniu, kaviarňam alebo cestovaniu.

Pridať nový komentár

Obsah tohto poľa je súkromný a nebude verejne zobrazený.
By submitting a comment, you agree to the processing of personal data.