Zrýchlite si prácu na novej stránke Produkty v Mergade

Článok bol publikovaný 13. 06. 2019
| 2 minúty čítania

Na konci mája sme vám predstavili ďalší dôležitý release Mergada. V jeho rámci sme naostro nasadili nový design stránky Produkty, ktorá prešla kompletným prepísaním. Jedna z jej nových užitočných funkcií je možnosť „rýchlej manuálnej editácie“. Ukážeme si, ako vám pomôže zrýchliť prácu.

Rýchlejší spôsob vykonávania zmien

Starý spôsob manuálnej editácie na stránke Produkty môžete naďalej využívať tak, ako ste zvyknutí. Na konkrétnom riadku pri výstupných hodnotách (na pravej strane výpisu produktov v zobrazení, kedy vidíte elementy) po novom nájdete ikonu ceruzky, ktorá sprístupňuje menšie okno pre nastavenie manuálnej hodnoty.

Tieto manuálne zmeny sa typicky vykonávajú pri dopárovaniu produktov, kde sa na priamo zmenia hodnoty v elementoch PRODUCTNAME a prípadne i PRODUCT, alebo keď sa dopĺňajú chýbajúce parametre k produktom (materiál a pod.).

Práca s myšou a klávesovými skratkami dohromady je najrýchlejšia

Užívatelia samozrejme môžu postupovať tak, že kliknú na ikonu ceruzky na danom riadku, vyplnia hodnotu, kliknú na uloženie a budú túto operáciu vykonávať toľkokrát, koľko je potrebné. Existuje však rýchlejší spôsob. Je ním skombinovanie práce s myšou a klávesových skratiek.

Najrýchlejší spôsob manuálnej editácie hodnôt:

  1. Pripravte si do clipboardu hodnotu, ktorú chcete nastaviť do konkrétno elementu (napr. nový text pre PRODUCTNAME).
  2. Stlačením „Ctrl + klikom myšou“ do hodnoty kdekoľvek v danom riadku (nie je potrebné sa trafiť na ikonku pre editáciu) otvorte editor, kurzor sa automaticky nasmeruje do vnútra a vyberie všetko.
  3. Pomocou „Ctrl + V“ klasicky rovno prepíšete označený obsah na novú hodnotu.
  4. Stlačením „Ctrl + Enter“ zmenu uložíte.

A to je všetko. Naučiť sa tento úkon je jednoduché a jeho využívanie vám urýchli veľa práce. Zaujíma vás, čo ďalšie pribudlo na stránke produkty? Všetko nájdete v tomto vlákne na našom diskuznom fóre. Ak máte nápad, ako aktuálne vlastnosti stránky Produkty vylepšiť či obohatiť o ďalšie, vyjadrite sa prosím sem.

Mohlo by vás zaujímať:

Autor / Lukáš Horák / 13. 06. 2019

Lukáš sa v Mergade stará o väčšinu komunikácie v češtine. Prostredníctvom blogu, e‑mailu a sociálnych sietí pravidelne zásobuje čitateľa aktualitami z e‑commerce, novinkami a tipmi z Mergada. Pokiaľ práve nie je copywriter, užíva si príjemné veci ako badminton, výlety medzi utajené skvosty osemdesiatkovej hudby a plody mora podávané s červeným vínom.

Štítky: Novinky v Mergade

Pridať nový komentár

Obsah tohto poľa je súkromný a nebude verejne zobrazený.
By submitting a comment, you agree to the processing of personal data.