Chcete začať s inzerciou produktov na Allegre? Pripravili sme pre vás návod, s ktorým si krok po kroku nahráte produkty do Allegro.cz a vytvoríte svoju prvú kampaň.

Chcete začať s inzerciou produktov na Allegre? Pripravili sme pre vás návod, s ktorým si krok po kroku nahráte produkty do Allegro.cz a vytvoríte svoju prvú kampaň.

Skôr než začnete, uistite sa, že máte vytvorený účet na Allegro.cz, a že máte všetko nastavené.

Tvorba napojenia

DÔLEŽITÉ: Autorizácia napojenia prebieha cez Allegro.pl. Aby napojenie prebehlo úspešne, musíte sa prihlásiť cez poľskú doménu. Prihlásiť sa môžete cez vaše slovenské prihlasovacie údaje.

Ako prvé je potrebné vytvoriť si nové napojenie do Allegra v aplikácii. Prejdite do menu napojenia a následne kliknite na ikonku + v modrom koliesku.

Potom kliknite na tlačidlo Pripojiť.

Po kliknutí na tlačidlo Pripojiť sa vám otvorí nová stránka v prehliadači, kde kliknite na tlačidlo Next.

Teraz kliknite na tlačidlo Continue, čím MERGADU povolíte prístup do vášho Allegro účtu.

Allegro vám na poslednej stránke oznámi, že ste sa úspešne napojili.

Potom sa vráťte do aplikácie, kde uvidíte hlášku, že ste sa úspešne napojili. Namiesto tlačidla + teraz vidíte zelené tlačidlo s bielym znakom ✔.

Teraz ste napojení.

Vytvorenie kampane

Po tvorbe napojenia prejdite v menu do záložky Kampane, kde uprostred stránky uvidíte tlačidlo Vytvoriť kampaň.

Privíta vás náš sprievodca pre tvorbu kampane s 5 krokmi

Prvým krokom je určenie názvu kampane. Názov môže byť ľubovoľný, odporúčame však taký, aby ste na prvý pohľad zistili, o čo sa v kampani jedná.

Ďalším krokom je zvolenie a nastavenie správneho marketplace, v našom prípade sa jedná o Allegro. Ak budete predávať na slovenskom Allegre, nastavíte menu na EUR. Ak na poľskom, nastavíte PLN menu.

Ďalším krokom je nastavenie v MERGADE. V tomto kroku budete aplikácii hovoriť, odkiaľ má stiahnuť vaše dáta, teda vyberiete export a výber. Nakoniec nám poviete, ktoré elementy máme použiť.

Musíte namapovať 3 elementy:

  • Identifikačný element produktu, teda EAN, ISBN, MPN, UPC. Môžete namapovať jeden alebo viac.
  • Element, ktorý obsahuje cenu.
  • Element, ktorý obsahuje ID v MERGADO Produkte, ktorého hodnota sa zhoduje s ID v dostupnostnom feede.

Elementy sa vám pokúšame napovedať, ale nemusíme sa vždy trafiť. Preto než budete pokračovať si poriadne prečítajte, čo je ako namapované, a uistite sa, že ste elementy správne namapovali.

Ak ste už v predchádzajúcom kroku hodnotu elementu CURRENCY vyplnili, tak už tu element nemapujte!

Predposledným krokom je nastavenie dostupnostného feedu. Tu stačí uviesť adresu vášho dostupného feedu. Podporujeme Mall a Heureka dostupnostný feed. Pokiaľ máte dostupnostný feed nejako obmedzený, je potrebné toto obmedzenie odobrať. Je dôležité, aby všetky produkty z MERGADA boli v dostupnostnom feede.

Posledný krok je už zhrnutie, iba si skontrolujte, že ste všetko nastavili správne prípadne opravte.

A teraz máte hotovo, vaše ponuky sa teraz nahrajú na Allegro. Tento proces môže chvíľu trvať, tak prosíme o trpezlivosť.

Mohlo by vás zaujímať:

Petra Marková

Slovenský trh a ľubozvučnú slovenčinu má v MERGADE na starosti content špecialistka Petra. Textuje, bloguje, prekladá a s vášňou tvorí obsah na sociálne siete. A keď práve nehľadá tie správne slová, venuje svoj čas bytovej džungli, pečeniu, kaviarňam alebo cestovaniu.