Omnichannel expanzia do Maďarska s Mergadom na pohodu

Článok bol publikovaný 02. 08. 2022
| 3 minúty čítania

Omnichannel marketing je ďalší termín, ktorý sa dnes často vyskytuje v spojení s internetovým predajom. Názov sám napovedá, že sa jedná o stratégiu mnohých kanálov, bez ktorej sa nezaobídete a to ani v Maďarsku. Expanzia na zahraničný trh obnáša mnoho energie a úloh, ale Mergado sa o mnoho z nich postará.

MERGADO na 30 dní zadarmo
  • feed si upravíte sami a ušetríte náklady za prácu programátora
  • plný prístup ku všetkým funkciám už v skúšobnej verzii

Čo všetko si pripraviť, pokiaľ chcete expandovať správne

  • analýza kľúčových slov — naozaj kvalitná kľúčovovka môže ušetriť mnoho financií, vďaka nej dokážete správne štruktúrovať web, ale aj zacieliť kampane
  • prehľad dôležitých marketingových kanálov, kde nesmiete chýbať
  • štruktúra tovarových porovnávačov a marketplace
  • prehľad konkurencie a jej aktivít – nemusíte všetko vymýšľať sami, práve táto analýza často odhalí množstvo lokálnych špecifík, ktoré pomôžu s celkovým výkonom
  • lokálne špecifiká: doprava, platobné brány, texty atď.

Prečo Mergado šetrí čas, ale aj nervy

Keď už máte pripravený e‑shop, najväčšou výzvou je napojenie všetkých porovnávačov. Je to z dôvodu, že každý má trochu iné požiadavky na produktový feed. Aj keď je väčšina systémov podobných, takmer vždy sú určité rozdiely v nastaveniach a to primárne v kategorickom strome.

Tento úkon musíte obvykle urobiť niekoľkokrát a následne všetko optimalizovať. Samotné Mergado v Maďarsku podporuje 15 najväčších reklamných kanálov, ale je ich ešte oveľa viac.

Práve feed management je najväčšou výzvou. Pokiaľ už poznáte formáty feedov, pustite sa do ich úprav. Kameň úrazu býva komunikácia priamo s programátormi, kde vzniká množstvo stresu na oboch stranách. Práve preto je lepšie feedy spravovať skrze Mergado, ktoré ušetria množstvo nadávok pri písaní mailu. Navyše môžete využiť množstvo rozširujúcich aplikácií pre lepšie výkony kampaní.

Vyskúšajte aplikácie z MERGADO Store
  • rozšírte funkcie Mergada o nástroje na bidding, pricing alebo image marketing
  • otestujte ich všetky v bezplatnej skúšobnej dobe

Tip na optimalizáciu práce s Mergadom

Pokiaľ už máte viac skúseností so správou feedu, nemusíte prípadne 15x upravovať každý feed zvlášť. Môžete si pripraviť vstupný feed, ktorý následne dosadíte do prevodníkov na jednotlivé formáty. V úvodnom feede napríklad chcete skryť všetky vypredané položky, všetky produkty z danej kategórie alebo všetok príliš lacný tovar.

Marketingový tip k Maďarsku

Svojím rastom je maďarská e‑commerce stále zaujímavým trhom pre expanziu. Zároveň tu zatiaľ nie je taká vysoká konkurencia ako napríklad v Nemecku a ceny za reklamy nie sú tak vysoké. Vzhľadom na geografickú polohu vychádza výhodne zasielať objednávky práve zo Slovenska. Nemusíte teda zakladať sklady na mieste.

Na druhú stranu má množstvo lokálnych špecifík a nie každý produkt sa na danom trhu bude predávať. Aj preto pred vstupom odporúčam urobiť dôkladnú analýzu.

Vyskúšajte Audit feedu zadarmo
  • zlepšite kondíciu vášho feedu a získajte odporúčania na jeho opravu
  • rýchla a bezplatná technická analýza

Autor

Petr Pluhař je online marketingový freelancer. Špecializuje sa na PPC reklamy s presahom do webovej analytiky a SEO. E‑shopom pomáha pri expanzii a predaji na zahraničných trhoch.

Mohlo by vás zaujímať:

Autor / Petra Marková / 02. 08. 2022

Slovenský trh a ľubozvučnú slovenčinu má v MERGADE na starosti content špecialistka Petra. Textuje, bloguje, prekladá a s vášňou tvorí obsah na sociálne siete. A keď práve nehľadá tie správne slová, venuje svoj čas bytovej džungli, pečeniu, kaviarňam alebo cestovaniu.

Štítky: Case Studies

Pridať nový komentár

Obsah tohto poľa je súkromný a nebude verejne zobrazený.
By submitting a comment, you agree to the processing of personal data.