Vylepšite e‑shopy na WooCommerce a PrestaShope s novinkami v Mergado Packu

Lukáš Horák
24. 11. 2020
2 minúty čítania
Vylepšite e-shopy na WooCommerce a PrestaShope s novinkami v Mergado Packu

V uplynulých týždňoch sme vydali verzie 2.4 pre platformy WooCommercePrestaShop. Upravujú množstvo funkcií pre widget Heureka Overené zákazníkmi či možnosť automatického zasielania refundácií do Google Analytics.

V uplynulých týždňoch sme vydali verzie 2.4 pre platformy WooCommercePrestaShop. Upravujú množstvo funkcií pre widget Heureka Overené zákazníkmi či možnosť automatického zasielania refundácií do Google Analytics. Prečítajte si tento článok a zistite, ako z oboch e‑shopových platforiem dostanete pomocou Mergado Packu maximum.

Nové funkcie Mergado Packu vám uľahčia nastavovanie Overené zákazníkmi

Widget Heureka Overené zákazníkmi zvyšuje pravdepodobnosť, že u vás zákazník nakúpi. Vďaka novej úprave tejto funkcie na jej stránkach dokážete určiť pozíciu a posúvať.

O funkciu sme sa pred časom pred časom podrobne rozpísali v článku pre Opencart - tieto novinky teraz platia aj WooCommerce a PrestaShop.

Vo verzii pre WooCommerce a PrestaShop je možné zmeniť znenie textu súhlasu, ktorý sa zobrazuje na poslednej stránke objednávkového procesu. Text je možné zmeniť pre všetky aktívne jazyky v e‑shope.

Pridali sme aj možnosť aktivovať funkciu automatického zasielania refundácií do Google Analytics. V module si nastavíte stavy objednávok, pri ktorých sa má refundácie odoslať. Ak stav objednávky prejde do toho, ktorý ste zvolili, modul do Analytics automaticky pošle refundáciu celej objednávky.

Pri všetkých funkciách spojených s meraním konverzií sme pridali možnosť odosielať dáta objednávok bez alebo vrátane DPH. U väčšiny funkcií nájdete aj nápovedu, ktorú variantu daný reklamný kanál odporúča. Či bez DPH alebo vrátane.

Prehľad funkcií, v ktorých toto nastavíte:

  • Facebook pixel
  • Heureka meranie konverzií
  • GLAMI pixel
  • Zboží.cz a Sklik meranie konverzií
  • Kelkoo
  • Biano pixel
  • Google Analytics je trochu špecifický: DPH tu dokážete nastaviť iba pri informáciách o jednotlivých produktoch, samotná objednávka je stále odosielaná vrátane DPH. To znamená, že celková hodnota objednávky nebude týmto nastavením ovplyvnená, pretože GA špecifikujú celkové tržby ako Náklady na dopravu (bez dane) + Celková hodnota nákupu (bez dane) + Celková daň. Nemalo by teda zmysel posielať hodnotu s daňou alebo bez dane.

Novinky v Biano pixeli

Biano pixel si dokážete aktuálne aktivovať pro 3 nové krajiny:

  • Rumunsko
  • Holandsko
  • Maďarsko

Heureka Overené zákazníkmi môže byť jednou z hlavných výhod pre inzerciu e‑shopov. Vychytajte fungovanie tohto widgetu na WooCommercePrestaShope za pomoci Mergado Packu. Naše pluginy prepoja zadarmo váš e‑shop so svetom elektronického obchodovania. Vyskúšajte ich.

Mohlo by vás zaujímať:

Lukáš Horák

Lukáš sa v Mergade stará o väčšinu komunikácie v češtine. Prostredníctvom blogu, e‑mailu a sociálnych sietí pravidelne zásobuje čitateľa aktualitami z e‑commerce, novinkami a tipmi z Mergada. Pokiaľ práve nie je copywriter, užíva si príjemné veci ako badminton, výlety medzi utajené skvosty osemdesiatkovej hudby a plody mora podávané s červeným vínom.