Napojte sa na trhovisko Kaufland.de. Máme pre vás jednoduchý návod

Rozhodli ste sa pre expanziu na trhovisko Kaufland.de? Ak ste si už pripravili produktový aj ponukový feed, pustite sa s nami do registrácia e‑shopu. Ako na to, vám prezradíme v dnešnom návodnom článku.

Rozhodli ste sa pre expanziu na trhovisko Kaufland.de? Ak ste si už pripravili produktový aj ponukový feed, pustite sa s nami do registrácia e‑shopu. Ako na to, vám prezradíme v dnešnom návodnom článku.

Mergado vám zautomatizuje inzerci na Kaufland.de

Aké podmienky pre vstup na Kaufland.de musíte spĺňať

Na úvod trochu opakovania. Už v minulom článku o Kauflande sme spomenuli podmienky pre vstup predajcov na toto trhovisko.

Čo musíte spĺňať pre úspešný vstup:

  1. Byť prevádzkovateľ obchodu.
  2. Mať zákaznícku podporu v nemčine (aspoň písomne).
  3. Mať produktový feed v nemčine.*
  4. Platný EAN (GTIN) pre všetky ponúkané produkty.
  5. Zabezpečiť odoslanie tovaru do Nemecka a z Nemecka (pri vrátení tovaru).
  6. Daňová registrácia prostredníctvom OSS (režim EÚ).

* Mať k dispozícii dáta v nemčine je dôležité predovšetkým pre sortiment, ktorý na Kauflande zatiaľ nie je zalistovaný. Ak predávate produkty, u ktorých už na trhovisku existujú vlastné produktové karty, vystačíte si iba s ponukovým feedom, ktorý obsahuje informácie o skladovosti, cene a dobe doručenia.

Začnite s registráciou predajcu

Spĺňate všetky podmienky zo zoznamu vyššie? Tak si poďme predstaviť rozhranie administrácie Kauflandu.

  • Registráciu nového predajcu urobíte na adrese https://www.kaufland.de/haendler-infobereich/cz/. Stačí kliknúť na tlačidlo “Stáť sa predajcom – teraz”.

    Registrace nového e-shopu

  • V ďalšom kroku vyberte typ členstva. V drahšej variante si priplácate za prelink na váš e‑shop, iný rozdiel tu nie je. Typ členstva môžete bez problémov kedykoľvek zmeniť alebo úplne vypovedať.

    Prvých tridsať dní navyše beží testovacia lehota, ktorú vám Kaufland účtovať nebude. Takže máte čas v pokoji si všetko ohmatať, vyskúšať a na konci mesiaca sa rozhodnúť, či má pre vás táto inzercia zmysel.

    Typy členství e-shopu

  • Ďalej vyplňte celé meno, e‑mail, heslo a potvrďte, že spĺňate všetky podmienky. Nezabudnite sa vpravo hore prekliknúť do češtiny.

    Vyplnění údajů

  • Na ďalšej stránke vyplníte informácie o obchode a podrobnosti o spoločnosti.

    Informace o obchodu

  • Pokračujte na nahranie kópií dokumentov a informácií o kontaktnej osobe.

    Nahrání dokumentů

  • Na záver už len v prehľadnom zhrnutí potvrdíte všetky predtým vyplnené informácie. Ak ste vyplnili všetky povinné informácie, môžete potvrdiť registráciu predajcu. Verifikácia účtu Kauflandu trvá niekoľko dní.

Pokiaľ si pri registrácii nebudete s čímkoľvek vedieť rady, obráťte sa na Kaufland podporu. Kontakt na ňu nájdete aj v každom kroku registrácie.

S Mergadem nastavíte inzerciu pre Kaufland.de formáty sami

Zvažujete expanziu na Kaufland.de či ďalšie porovnávače nemeckého online trhu? S Mergadom využijete formáty pre porovnávače tovaru, ktorý už používate a prevediete ich na tie, ktoré aktuálne potrebujete. S našim virtuálnym správcom dokážete automatizovane spravovať dátové feedy. V Mergade zvládnete inzerciu e‑shopu spravovať sami – zrýchlite tým každodenné marketingové úkony a ušetríte náklady za prácu programátorov.

Kaufland.de má na 32 miliónov návštev mesačne. Dobre pripraveným e‑shopom sa expanzia na toto trhovisko určite oplatí. Dnes sme si ukázali prvé kroky napojenie e‑shopu. V druhej časti tohto návodu vám ukážeme, ako na Kaufland správne napojíte dátové feedy.

Mohlo by vás zaujímať:

Irena Prouzová

Irča má pod palcom nemecký, rakúsky a švajčiarsky Mergado trh. Stará sa o web, píše články a komunikuje so zákazníkmi i partnermi. Hneď po práci má namierené do škôlky a zvyšok dňa si užíva v úlohe maminy. Keď si chce urobiť radosť, zaobstará si nový izbový kvietok alebo si zájde na kávu a donut.