Zlepšite cenovú politiku e‑shopu s trojicou pricingovch aplikácií v Mergado Store

Petra Marková
10. 9. 2020
3 minúty čítania
Zlepšite cenovú politiku e-shopu s trojicou pricingovch aplikácií v Mergado Store

Ak sa na e‑shope chcete vyhnúť pracnej manuálnej cenotvorbe, zamierne do Mergado Store, ktorý ponúka rovno tri aplikácie na preceňovanie produktov. Zaujíma vás, ktorá z nich je pre váš sortiment a špecifické obchodné priority najvhodnejší? Pokračujte v čítaní a vyberte si toho pravého pricingového favorita.

Ak sa na e‑shope chcete vyhnúť pracnej manuálnej cenotvorbe, zamierne do Mergado Store, ktorý ponúka rovno tri aplikácie na preceňovanie produktov. Zaujíma vás, ktorá z nich je pre váš sortiment a špecifické obchodné priority najvhodnejší? Pokračujte v čítaní a vyberte si toho pravého pricingového favorita.

  1. Pricing Fox
  2. Pricing Monitor
  3. Pricing Rank

Pricing Fox — výhoda pre tých, ktorí nemôžu bidovať

Najmladšia aplikácia spomedzi cenových automatov dokáže dynamicky meniť ceny na základe kritérii, ktoré si e‑shop sám zvolí.

Je výhodnou alternatívou pre e‑shopárov či marketérov, ktorí nemôžu bidovať, lebo nemajú dostatok konkurentov na produktovej karte, nezískali odznak Overené zákazníkmi na Heureke alebo sú na karte, kde nie je možný bidding. S Pricing Foxom tak výrazne ušetríte za kredit či CPC a ceny zveríte do rúk aplikácie, ktorá ich automaticky ustráži podľa vašich požiadaviek.

Appka Pricing Fox funguje na platforme Mergado — ceny tovaru prepočítava podľa vami stanovených pravidiel, ktoré sa aplikujú na výbery produktov alebo na kompletný sortiment.

S čím všetkým vám pomôže Pricing Fox?

  • preceňovať sortiment podľa konkurenta či pozície
  • monitorovať vývoj cien e‑shopu i konkurencie
  • pracovať a rešpektovať nákupnú cenu tovaru
  • exportovať sortiment vo formátoch CSV, XML a HTML
  • nastavovať limity na výslednú cenu
  • aplikovať zvolené pravidlá na všetky produkty či výbery
  • napojiť pricing na e‑shopové systémy Shoptet, Prestashop, WooCommerce, UPgates, ExitShop a Shopion
  • porovnávať všetky ponuky medzi spárovanými produktami
     

Spoznajte výhody automatickej cenotvorby na vašom e‑shope a vyskúšajte si Pricing Fox na 15 dní zadarmo v Mergado Store.

Pricing Fox priniesol v poslednom release novinku – testovacie pravidlo, na ktorom si otestujete pricing bez toho, aby sa výstupné ceny prepísali v Heureke či na e‑shope. Získate tým náčrt toho, ako sa môžu ceny vyvíjať na základe pravidla a zároveň si vyskúšate fungovanie jeho rozhrania. Tešiť sa môžete aj z novej Diagnostiky pricingu a ďalších napojenia na e‑shopové systémy. Pre viac detailov mrknite na blog Pricing Foxu.

Služobne staršie aplikácie Pricing MonitorPricing Rank sme detailne porovnali už v tomto článku. Nižšie si predstavíme ich najhlavnejšie výhody a systém fungovania.

Pricing Monitor — porovná ceny konkurencie na Heureke

Hlavnou funkciou aplikácie je monitorovanie cien e‑shopu v porovnaní s konkurenciou v produktovej karte Heureky. Pricing Monitor vám dokáže zároveň poradiť, ako pracovať s cenou sortimentu a odporučí zlacnenie či zdraženie tovaru.

Aby ste mohli appku naplno využívať, potrebujete z Heureky získavať Sortiment report a mať aktívny odznak Overené zákazníkmi. Už po prvej aktivácii v Mergade získate informácie o spárovaných produktoch a ich cene oproti ďalším e‑shopom na karte.

Aké funkcie ponúka aplikácia Pricing Monitor?

  • monitorovanie cien tovaru s ohľadom na náklady e‑shopu
  • sledovanie vývoja marže pri produktoch e‑shopu (po napojení nákladového XML do Mergada)
  • zobrazenie postavenia voči konkurencii
  • detailné doporučenia pre ďalší postup cenotvorby
  • export dát do CSV na ďalšie spracovanie v e‑shope


Získajte aktuálne informácie o konkurenčných cenách a otestujte si výbavu Pricing Monitoru na 10 dní zadarmo v Mergado Store.

Pricing Rank — zefektívni cenové stratégie pre inzerciu na Heureke

Aplikácia je zameraná na cenové stratégie, ktoré ovplyvňujú pozície v produktovej karte Heureky. Pricing Rank vám umožňuje nastaviť pozíciu, na ktorej chcete na porovnávači pôsobiť a súčasne postráži pozíciu sortimentu medzi ostatnými ponukami konkurencie.

Pre bezchybné nastavenie cenovej politiky v Pricing Ranku je takisto potrebné získať Sortiment Report a dosiahnuť Overené zákazníkmi. Appka pracuje na Heureke s pozíciami pod biddovanými ponukami (maximálne do 10. miesta vrátane). Zároveň denne vyhodnocuje najlepší smer, kam by sa mala cenotvorba posúvať a tým udržuje cenotvorbu aktualizovanú.

Čo všetko dokáže Pricing Rank?

  • ovplyvniť pozíciu tovaru v produktovej karte na Heureke v časti porovnanie podľa ceny
  • nastaviť rôzne cenové politiky pre jednotlivé skupiny tovaru
  • zobraziť prehľad o tom, ako sa darí vášmu e‑shopu medzi konkurenciou
  • zohľadnenie umiestnenia v produktovej karte
  • doporučiť ďalšie kroky pri zmene ceny a každodenne vyhodnocovať pohyb cien
  • stiahnuť výsledky do CSV súboru

Prejdite si všetky funkcie Pricing Ranku sami a vyskúšajte si ho na 10 dní zadarmo.

Porovnanie pricingových aplikácii v Mergade

Mohlo by vás zaujímať:

Petra Marková

Slovenský trh a ľubozvučnú slovenčinu má v MERGADE na starosti content špecialistka Petra. Textuje, bloguje, prekladá a s vášňou tvorí obsah na sociálne siete. A keď práve nehľadá tie správne slová, venuje svoj čas bytovej džungli, pečeniu, kaviarňam alebo cestovaniu.